Rockschool és una organització examinadora establerta al Regne Unit l’any 1991, que ofereix titulacions acreditades en música moderna per a guitarra elèctrica i acústica, baix, bateria, piano, teclats i veu.

Ofereixen exàmens de grau des de debut fins a grau 8, que corresponen aproximadament als nivells equivalents de conservatori, així com diplomes de nivell superior en ensenyança musical i interpretació.

Les titulacions acreditades de Rockschool són valides en el context del Tractat de Bolonya de la Unió Europea i estan integrades al Marc Europeu de qualificacions (EQF –European Qualifications Framework) Tots els certificats Rockschool tenen associats el corresponent nivell de EQF.

Rockschool també ofereix Diplomes Superiors en Teaching (Docència) i Performance (Interpretació) en dos nivells:

Nivell 4, equivalent a haver finalitzat un primer any en l’àmbit universitari i Nivell 6 equivalent a una llicenciatura.

Les comparacions amb els nivells de conservatori serien: Grau mig fins a Grau 5 de Rockschool, Grau Superior a partir dels nivells 6, 7 i 8 de Rockschool i Diplomes de nivell 4 i 6.

Els diplomes de Rockschool estan reconeguts al Regne Unit i aporten punts UCAS que faciliten l’accés a universitats britàniques i també a escoles superiors de música.

Els exàmens es realitzen en dos períodes:

Període A: juny i juliol
Data límit d’inscripció: 15 d’abril

Període B: desembre
Data límit d’inscripció: 15 d’octubre

 

 

La filosofia de Rockschool és la de facilitar l’aprenentatge i desenvolupament dels estils musicals preferits per cada músic. A cada nivell s’exploren estils tan diferents com poden ser el Rock, Pop, Soul, Funky, Reggae, Heavy Metal, Jazz i Latin.

Les peces dels exàmens han sigut escrites i interpretades per reconeguts músics d’estudi que han treballat amb artistes com Madonna, David BowieSpice GirlsQueenWhitesnakeTake ThatKylie Minogue, Paul Weller i molts d’altres, i han sigut especialment compostes per desenvolupar les tècniques i recursos necessaris per a cada grau i estil.

Les pistes que componen el programa d’estudis de 2012 a 2018 han sigut gravades als estudis Fisher Lane al Regne Unit per Nick Davis, productor d’artistes i grups com GenesisDeep PurpleBjörk i XTC.

Tots els exàmens de grau, per qualsevol instrument, es realitzen amb pistes d’acompanyament, per això s’han creat cançons originals compostes per especialistes per a cada estil per acompanyar-te en l’aprenentatge de l’instrument amb una altíssima qualitat i d’una manera molt divertida. Les pistes es descarreguen directament de la web de Rockschool amb un codi de descàrrega inclòs a cadascun dels llibres, així es podran emmagatzemar fàcilment amb un portàtilMP3iPadetc. i fer-les servir durant les classes o practicar-les en qualsevol moment.

Des de 1991, Rockschool RSL treballa per donar als instruments de Rock la categoria que altres instruments clàssics ja tenien.

Producció Musical (Music Production) i Teatre Musical (Performance arts award)

Ara sota les sigles de RSL, es presenta el primer curs mundial de producció musical dirigit a estudiants d’ingenieria i aspirants a productor en un Syllabus (Pla d’estudis) estructurat per graus igual que els exàmens d’instrument.

Podràs fer servir el teu software preferit (Pro ToolsCubaseLogic).

Els coneixements dels candidats seran avaluats a través de proves pràctiques, auditives i de teoria.

S’ofereixen també titulacions interpretatives i de teatre musical dissenyat per a actors i companyies teatrals.