LA NOSTRA VISIÓ

Els nens tenen un talent natural per la música, però sovint desisteixen en l’intent d’aprendre. Els nostres mètodes originals, tractament, i entorn, són idonis per aprendre gaudint del procés. Un nen que arriba a adolescent amb coneixements musicals, és capaç de gestionar millor les emocions, reforçant la seva autoestima i intel·ligència.

CENTRE D’ALT RENDIMENT PER JOVES A L’ÀMBIT DE LA MÚSICA MODERNA

A les últimes dues dècades han succeït una sèrie de canvis radicals en la societat i la ment de les noves generacions de nens i nenes. Els sistemes educatius ja obsolets tenen la imperiosa necessitat d’adecuarse a la nova forma de pensament i capacitat de gestió de la informació de la generació digital.

AGENDA

DOCUMENTACIÓ

Formulari d'Inscripció

Sol·licitud de baixa

PREGUNTES FREQÜENTS

Si un dia no puc anar a classe, podria fer-la un altre dia?

No, les classes que no es realitzin a la data i hora progrmades, en cap cas seran recuperades o reprogramades. La constància i planificació són qualitats imprescindibles per un músic; assistir a classe de forma puntual i consistent, és la forma d’aprendre aquesta part tant important.

Em podrieu donar informació sobre els horaris?

El nostre horari és d’11 a 13h i 16 a 21h de dilluns a divendres (dilluns matí tancat).

Les classes personalitzades d’instrument, estan subjectes a disponibilitat de places; (consultar disponibilitat via whatsapp o mail), si vols assegurar-te una plaça, fes la pre-matriculació durant el mes de juny. 

Podria fer una classe de prova per saber si m’agrada l’instrument

Clar que si!

A ESTUDI creiem que els nens tenen les idees més clares, i menys dubtes que els adults, quan un nen se sent atret per un instrument o activitat concreta, no hi ha dubtes, ho té clar! Només l’has de mirar als ulls…

Per aquest motiu a ESTUDI no fem cap tipus de roda o tastet d’instrument.

….”En Pol té 5 anys li torna boig la bateria, el porten a una escola,  fa 2 anys de roda d’instrument, prova trompeta, guitarra, violi, acordió, etc… ara ja té 7 anys el seu mestre li pregunta, Pol quin instrument t’agrada?, ell respon LA BATERIA! 

La nostra vocació com a escola és poder formar a joves que senten un interès real per la música; alumnes que ja han mostrat predisposició i curiositat per un instrument concret. Sovint els professors de música de l’escola, comuniquen als pares que el seu fill té un talent natural per la música i els emplaça a què  busquin una bona escola on poder desenvolupar-ho. En altres casos, un noi amb 2 anys es fa cada dia a casa una bateria amb cassoles, o fa servir els llapis com baquetes… aquest és el nostre perfil d’alumne favorit!!

És obligatori fer llenguatge musical?

NO

(En anglès «to play music» vol dir jugar amb la música…)

Quan un nadó aprèn a parlar, ho fa d’oïda i per repetició, no ens passa pel cap que hagi d’aprendre gramàtica o sintaxi! A ESTUDI creiem que el procés d’aprenentatge a la música és el mateix que aprendre el llenguatge. Les eines més potents d’un músic són una oïda, ritme i intuïció musical ben entrenades.

El llenguatge musical i l’harmonia específics els comencem a estudiar amb 14 anys quan l’alumne ha decidit que voldrà fer uns estudis superiors de música.  (veure la nostra proposta)

Fins aquest punt la música ha de ser un joc.

* En el cas del estudi de la bateria i cant, serà obligatori l’estudi d’un instrument complementari, que ajudi a treballar l’oïda, l’harmonia i la melodia, com ara la guitarra o piano.

A les classes de grup quines edats tenen els alumnes?

Creiem que hi ha tres etapes diferenciades a l’aprenentatge, que han de tenir tractaments diferenciats,

Infància. La música com a joc, una activitat per descobrir el món i les sensacions. El llenguatge ha de ser simple i clar, i el tractament divertit, relaxat i afectuós, sense un gran nivell exigència. L’objectiu és aprendre a gaudir de la música. I crear uns hàbits sans, i passió per la música.

Adolescència. Sens dubte el millor moment de la vida per apassionar-se per la música, els adolescents reben la seva autoestima del fet de potenciar els seus talents naturals, de sentir-se competents en una activitat concreta. El fet de poder assolit els reptes que comporta una carrera musical, són un complement molt útil pel desenvolupament cognitiu i de la personalitat. En aquesta etapa el tractament pot ser molt més intensiu i exigent.

Adults En aquest cas tenim dos perfils d’alumne;

Melòman, amant de la música. És un adult que sempre ha volgut aprendre a tocar un instrument, que connecta de forma especial amb la música. Sovint les seves vides són complexes amb; feina, fills i tota mena d’obligacions, però aconsegueixen organitzar-se per aprendre. En aquest cas el tractament és totalment pràctic, i l’objectiu és passar-ho bé, enfocat a poder tocar les seves cançons favorites, sense entrar en profunditat en els aspectes més tècnics de l’instrument. També com a forma d’esvair-se i relaxar-se. Sense dubte la música ens ensenya una gran lliçó espiritual;  «Per poder connectar, has d’estar serè…»

Professionals. Un altre perfil dels nostres alumnes són els que es dediquen professionalment a una activitat que inclou coneixements musicals, com entrenament de la veu, o perfeccionament tècnic o teòric amb un instrument; (locutors, professors, músics, actors…) en aquest cas, el tractament és molt més tècnic, teòric i exhaustiu, donant l’assessorament necessari per poder créixer professionalment, d’una forma rigorosa i saludable.

TERMES I CONDICIONS

– La matrícula vincula a l’alumne amb el seu horari. En cas de voler sol·licitar un nou horari es farà per escrit a secretaria, i estarà subjecte a la disponibilitat del centre.

– No seran possibles canvis d’horari. La constància i planificació són qualitats imprescindibles per un músic; assistir a classe de forma puntual i consistent, és la forma d’aprendre aquesta part tant important.

– ESTUDI seguirà el calendari escolar aprovat pel departament d’educació a la ciutat de Mataró. A excepció de l’inici del curs que serà el dia 1 de Setembre. Durant els festius o vacances aprofitarem per practicar més intensament, aquestes classes en cap cas seran reprogramades o recuperades.

– La quota de l’alumne és mensual, no per un nombre determinat de classes, (la mitjana al llarg del curs serà de 4 classes al mes).

– Tota comunicació amb l’escola es farà amb la secretaria (no amb el professor), i es farà únicament via Mail infoestudimataro@gmail.com o per telèfon o WhatsApp d’11 a 13 i de 16 a 21h. (689 50 78 91). En qualsevol moment del curs podeu demanar una entrevista amb la direcció, per conèixer l’evolució de l’alumne o per qualsevol mena d’assessorament.

– Per fer efectiva una baixa s’haurà de comunicar a l’escola abans del dia 20 del mes anterior, en cas de baixa temporal, l’incompliment, donarà lloc a la pèrdua de la matrícula.

– Els rebuts es domiciliaran el dia 5 de cada mes. En cas de devolució del rebut es cobrarà un recàrrec de 5 €.

– La Direcció d’ESTUDI es reserva el dret a suspendre o patrocinar la matrícula d’un alumne en funció del progrés i dedicació.

L’incompliment de les normes comportarà la pèrdua de la matrícula i de la plaça de l’alumne.